Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Lositsné Rozbora Andrea gyógytornászunk Batthyány-Strattmann László-díjat kapott

Ezúton is szeretnénk gratulálni Lositsné Rozbora Andreának, hogy az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája és kimagasló teljesítménye elismeréseként idén elnyerte a Batthyány-Strattmann László-díjat.

Mit kell tudni a Batthyány-Strattmann László-díjról?

A „szegények orvosaként” emlegetett németújvári hercegről elnevezett díjat 1999-ben alapította a Magyar Köztársaság. Egy életműdíjról van szó, ami azoknak adományozható, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügyi, szociális és családvédelmi ellátás fejlesztéséhez. A díjazottak – évente legfeljebb 30 szakember – bronzból készült emlékérmet, oklevelet és pénzjutalmat kapnak.

Batthyány-Strattmann László-díj 2017

Idén Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár osztotta ki a Batthyány-Strattmann László-díjat a Pesti Vigadó dísztermében. Ezen kívül Semmelweis Ignác- és Pro Sanitate díjakat, valamint miniszteri elismerő okleveleket is adtak át.

Nagy büszkeség, hogy 2017-ben intézményünk gyógytornásza, Lositsné Rozbora Andrea bekerült a 30 kiválasztott közé és Batthyány-Strattmann László-díjban részesült. Ez az elismerés is bizonyítja, hogy szakmai munkája és teljesítménye példaértékű. Ráadásul kivételes megtiszteltetés, hogy egy gyógytornász részesült a többnyire orvosoknak átadott díjban.

 

A díjjal és az Országos Gerincgyógyászati Központtal kapcsolatban kérdeztük Andreát.

- Hány éve dolgozik az Országos Gerincgyógyászati Központnál és mik a tapasztalatai?

L.R.A.: 18 éve dolgozom az Országos Gerincgyógyászati Központnál. Annak idején a Honvéd kórház Gerincgyógyászati Osztályán kezdtem, és tanúja lehettem, hogyan fejlődik és bővül az intézmény. Akkor még csak egyetlen emeleten kapott helyet a gerincgyógyászat, az épület többi részében egyéb osztályok működtek. Fokozatosan növekedett Országos Gerincgyógyászati Központtá a létesítmény, ami a gyógytornászok számára is egyre több munkát jelentett. Az országos átlaghoz képest már a kezdeti időben is sok gyógytornász dolgozott itt, jelenleg 17 fő a létszámunk. A jó munkakörülmények biztosítása mellett a szakmai fejlődésre, képzésre is lehetőséget, támogatást kapunk. Mindezek jól tükrözik, hogy a főigazgató, dr. Varga Péter Pál mennyire fontosnak tartja a munkánkat. Remekül tudunk együttműködni a kollégákkal, ez nagyon fontos tényező. Többek között ezek miatt is olyan jó itt dolgozni.

- Mit jelent a díj elnyerése az Ön számára? Milyen volt a díjátadó?

L.R.A.: Büszke vagyok erre a díjra, úgy érzem, értékelik a munkámat. Érdekes, hogy a díjat 1999-ben alapították, én épp ebben az évben kezdtem el dolgozni a Gerincgyógyászati Osztályon. A Semmelweis-napi ünnepséget a Pesti Vigadó dísztermében tartották. Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár személyesen adta át összesen kb. 80 ember számára a kitüntetéseket, ezzel is kifejezve a díjazottak elismerését. Az ünnepség szigorú protokolláris rend szerint zajlott, előre értesítettek minket és személyre szóló helyet biztosítottak, ami megalapozta a díjátadó ünnepélyességét. Külön öröm volt számomra, hogy az édesapám is ott lehetett velem. Ebben az évben két gyógytornász is szerepelt a díjazottak között. Azt gondolom, ez nem csak az egyéni munkánknak, hanem az egész gyógytornász szakmának szóló elismerés.

 

Külön öröm, hogy ezen a napon egy Budai Egészségközpontban dolgozó másik munkatársunk: Dr. Madarasi Anna, csecsemő és gyermek tüdőgyógyász, allergológus, klinikai immunológus is Batthyány-Strattmann László-díjat kapott. Neki is szívből gratulálunk és a későbbiekben vele is készítünk interjút.

Itt található meg a 2017-es Batthyány-Strattmann László, Pro Sanitate és Semmelweis Ignác díjazottak teljes névsora. Még egyszer gratulálunk a díjhoz és a kiemelkedő teljesítményhez!

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató