Részvételünk a 48. Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusán

2017. június 28-a és 30-a között rendezték meg Kecskeméten a 48. Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusát, amelyen intézetünket nyolc kollégánk is képviselte.

Az Egészségügyi Szakdolgozók Kongresszusa napjaink legrangosabb országos eseménye, ahol az egészségügyi szakdolgozók első kézből tájékozódhatnak a szakma legfontosabb híreiről. A tájékozódás mellett továbbképzéseken vehetnek részt, valamint megismerkedhetnek a legújabb szakmai és kutatási eredményekkel.

A rendezvényen több mint 600 résztvevő és 15 kiállító vett részt, és közel 50 előadás hangzott el 3 kísérő program keretében.

A résztvevők az alábbi témakörökben hallhattak előadásokat:

• Kommunikáció / panaszkezelés az egészségügyben
  • Innováció a szakdolgozói munka területén
  • Képzés, motiváció, életpálya
  • Egészségfejlesztési lehetőségek a szakdolgozói rendszerben
  • Kapcsolódási pontok szakmaterületek között – Hogyan működjünk együtt?
  • A fájdalomcsillapítás új lehetőségei: Lehet fájdalom nélkül élni?
  • Esettanulmányok a betegellátás területéről
  • Érzelmeink - karcolatok a betegellátásból
Az Országos Gerincgyógyászati Központ képviseletében 8 fő vett részt a konferencián, és közülük hárman előadást is tartottak. Fizesán Hilda A multikulturalitás jelentősége a mindennapi ápolás során, Péntek Krisztina és Kindlinger Éva pedig „Köszönöm, hogy egyenes lettem!” címmel.

Gratulálunk kollégáinknak a kiváló előadásaikhoz!