Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Részvételünk a 48. Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusán

2017. június 28-a és 30-a között rendezték meg Kecskeméten a 48. Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusát, amelyen intézetünket nyolc kollégánk is képviselte.


Az Egészségügyi Szakdolgozók Kongresszusa napjaink legrangosabb országos eseménye, ahol az egészségügyi szakdolgozók első kézből tájékozódhatnak a szakma legfontosabb híreiről. A tájékozódás mellett továbbképzéseken vehetnek részt, valamint megismerkedhetnek a legújabb szakmai és kutatási eredményekkel.

A rendezvényen több mint 600 résztvevő és 15 kiállító vett részt, és közel 50 előadás hangzott el 3 kísérő program keretében.

A résztvevők az alábbi témakörökben hallhattak előadásokat:

  • Kommunikáció / panaszkezelés az egészségügyben
  • Innováció a szakdolgozói munka területén
  • Képzés, motiváció, életpálya
  • Egészségfejlesztési lehetőségek a szakdolgozói rendszerben
  • Kapcsolódási pontok szakmaterületek között – Hogyan működjünk együtt?
  • A fájdalomcsillapítás új lehetőségei: Lehet fájdalom nélkül élni?
  • Esettanulmányok a betegellátás területéről
  • Érzelmeink - karcolatok a betegellátásból
Az Országos Gerincgyógyászati Központ képviseletében 8 fő vett részt a konferencián, és közülük hárman előadást is tartottak. Fizesán Hilda A multikulturalitás jelentősége a mindennapi ápolás során, Péntek Krisztina és Kindlinger Éva pedig „Köszönöm, hogy egyenes lettem!” címmel.

Gratulálunk kollégáinknak a kiváló előadásaikhoz!

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató