Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Részvételünk a Magyar Ortopédiai Társaság 60. Tudományos Kongresszusán

2017. június 29. és július 01. között rendezték meg a Magyar Ortopédiai Társaság 60. Tudományos Kongresszusát a Nyíregyházi Egyetemen.

MOT

A kongresszus főbb témái

„A kongresszus témái között első helyen szerepel a nagyízületi endoprotetika, ami napjainkban az ortopéd sebészi tevékenységünk fő irányvonalát jelenti. A biomechanikai kutatások, fejlesztések az elmúlt években olyan mértékben nyertek tért számos osztályhoz, tanszékhez köthetően, hogy célszerűnek látszott külön témaként megjeleníteni mind ortopédiában, mind a rehabilitációban. Szintén kiemelt téma az ortopédia egyik legdinamikusabban fejlődő területe a felső végtag, váll sebészete” – mondta Prof. Dr. Szendrői Miklós, a MOT elnöke.

Zinner Nándor Emlékpályázat

A Magyar Ortopéd Társaság idén is meghirdette Zinner Nándor Emlékpályázatát, amelyre 35 éven aluli fiatal ortopéd szakorvosok pályázhattak. Büszkék vagyunk rá, hogy az első díjat dr. Bozsódi Árpád, a második helyezést pedig dr. Klemencsics István, intézetünk rezidensei nyerték el.

A Fiatal Ortopéd Orvosok Fórumának legjobb előadásai

Örömteli hír számunkra, hogy a szakmai zsűri bírálata alapján Dr. Kiss László és dr. Klemencsics István rezidenseink, valamint dr. Schlégl Ádám, a PTE Ortopédiai Klinika munkatársa megosztott 3. helyezést nyertek a legjobb szakmai előadások versenyén.  

Az Országos Gerincgyógyászati Központ munkatársai az alábbi előadásokkal képviselték az intézetet:

Indirekt foraminális dekompresszió és deformitás korrekció lehetősége perkután discoplasticával

Kiss László, Éltes Péter, Jakab Gábor, Lazáry Áron, Varga Péter Pál

Országos Gerincgyógyászati Központ

Negatív nyomás terápia alkalmazásának lehetőségei spinalis infekciók kezelésében

Klemencsics István, Lazáry Áron, Varga Péter Pál

Országos Gerincgyógyászati Központ

Fúziós gének és mutáció analízis vizsgálata recidiváló chordomában

Bozsódi Árpád1, Papp Gergő2, Scholtz Beáta3, Biczó Ádám1, Lazáry Áron1, Varga Péter Pál1

1Országos Gerincgyógyászati Központ 2Semmelweis Egyetem, I.sz Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet 3Debreceni Egyetem, Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézet

Rotátorköpeny sérülések epidemiológiai vizsgálata.

Hidas Péter, Nagy Gergely

Országos Gerincgyógyászati Központ

D-vitamin receptor génpolimorfizmusok összefüggése lumbális porckorongdegenerációval

Biczó Ádám, Bozsódi Árpád, Lazáry Áron, Varga Péter Pál

Országos Gerincgyógyászati Központ

Paradigmaváltás a sacrum chordoma kezelésében: intracapsularis debulking és carbon sugárterápia során szerzett tapasztalataink

Szöverfi Zsolt, Lazáry Áron, Varga Péter Pál

Országos Gerincgyógyászati Központ

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató