Nyolcadik alkalommal vettünk részt a Hegyvidéki Egészségnapon

A Budai Egészségközpont és az Országos Gerincgyógyászati Központ idén nyolcadik alkalommal vett részt az Egészséges Hegyvidék Program keretében 2017. június 10-én, a MOM Kulturális Központban megtartott Egészségnapon. Az Önkormányzat által szervezett lakossági szűrőnapon, több mint 100 érdeklődő vette igénybe ingyenes szolgáltatásainkat.

Szakembereink közreműködésének köszönhetően az ultrahangos csontritkulás mérésen közel 30-an, gyógytorna, illetve reumatológiai tanácsadásunkon összesen 38-an vettek rész. Leggyorsabban a 15 perces, nyakat, vállat és hátat célzó gyógymasszázs időpontjank teltek be, masszőreink közel 20 embert kezeltek. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy dietetikai- és gyógytorna tanácsadásunk nem csak idős, de sok fiatal érdeklődőt is vonzott, akik szüleik kíséretében érkeztek.

Ezúttal is nagyon hasznosnak bizonyult a jelenlétünk, szakembereink több esetben is találtak olyan tüneteket, amelyeket időben diagnosztizálva lehetőség nyílik komolyabb betegségek megelőzésére. Sokan érkeztek hozzánk különféle krónikus vagy akut mozgásszervi problémákkal, számukra kollégáink teljeskörű rehabilitációs tanácsadást tudtak nyújtani: az egészséges táplálkozástól kezdve, a személyre szabott gyógytorna gyakorlatokig.