Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Nyolcadik alkalommal vettünk részt a Hegyvidéki Egészségnapon

A Budai Egészségközpont és az Országos Gerincgyógyászati Központ idén nyolcadik alkalommal vett részt az Egészséges Hegyvidék Program keretében 2017. június 10-én, a MOM Kulturális Központban megtartott Egészségnapon. Az Önkormányzat által szervezett lakossági szűrőnapon, több mint 100 érdeklődő vette igénybe ingyenes szolgáltatásainkat.

Szakembereink közreműködésének köszönhetően az ultrahangos csontritkulás mérésen közel 30-an, gyógytorna, illetve reumatológiai tanácsadásunkon összesen 38-an vettek rész. Leggyorsabban a 15 perces, nyakat, vállat és hátat célzó gyógymasszázs időpontjank teltek be, masszőreink közel 20 embert kezeltek. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy dietetikai- és gyógytorna tanácsadásunk nem csak idős, de sok fiatal érdeklődőt is vonzott, akik szüleik kíséretében érkeztek.

Ezúttal is nagyon hasznosnak bizonyult a jelenlétünk, szakembereink több esetben is találtak olyan tüneteket, amelyeket időben diagnosztizálva lehetőség nyílik komolyabb betegségek megelőzésére. Sokan érkeztek hozzánk különféle krónikus vagy akut mozgásszervi problémákkal, számukra kollégáink teljeskörű rehabilitációs tanácsadást tudtak nyújtani: az egészséges táplálkozástól kezdve, a személyre szabott gyógytorna gyakorlatokig.

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató