Hipnoterápia a gerincgyógyászatban

Az Országos Gerincgyógyászati Központ Pszichológiai Ambulanciája hipnoterápiás csoportot indít a fájdalom kezelésére.

A hosszú ideje fennálló vagy rendszeresen visszatérő mozgásszervi fájdalom jelentős terhet jelent a betegek számára. A fájdalom jelen lehet az élet minden területén, folyamatosan hívja az ember figyelmét, amitől úgy érezhetjük, hogy nem vagyunk teljesen életünk részesei. A hosszantartó fájdalom változásokat hozhat létre az idegrendszerben, egyes idegpályák és agyterületek érzékenyebbé válhatnak, megváltozhat a teljes idegrendszer reakciókészsége.

Régen az gondoltuk, hogy a fájdalom a sérülés helyén megjelenő ingerület, melynek az agy passzív befogadója. Mára a tudomány fejlődésének köszönhetően tudjuk, hogy az idegrendszer képes szabályozni az agyba jutó fájdalom-információ mennyiségét és feldolgozásának módját – ezt a tulajdonságot tudjuk felhasználni, amikor hipnózis segítségével gyógyulunk.

A klinikai hipnózis alkalmas arra, hogy megváltoztassuk az idegrendszer reakciómódjait, érzékenyítettségünket gyógyítsuk a fájdalom csökkentése érdekében. A Pszichológiai Ambulancia 9 alkalmas csoportos hipnoterápiás foglalkozást hirdet, mely TB alapon ingyenesen igénybe vehető.

Mit profitálhat a terápiából?

• olyan módszereket tanulhat meg, amellyel fokozhatja a kényelem és komfort érzetét a mindennapokban;
  • megtanulhat másképp gondolkozni a fájdalomról, hogy az kevésbé befolyásolja az életét;
  • terveket készíthet egy aktívabb életvitelről, mely segít megerősödnie;
  • tanulhat módszereket, melyek hozzásegítik a nyugodt és pihentetőbb alváshoz.

A csoport kéthetente keddenként 9.00-12.00-ig tart, és várhatóan 2017. szeptemberében indul. Jelentkezni az alábbi címre írott e-maillel tud: orsolya.font@bhc.hu. Kérjük, hogy levelében írja meg röviden a problémáját, hogy miért szeretne a csoporton részt venni, valamint telefonos elérhetőségét.

A csoportfoglalkozást a Magyar Hipnózis Egyesület képzésében végzett és résztvevő klinikusok tartják, szakmai felügyeletet az egyesület kiképző pszichoterapeutája biztosít.

Csoportvezetők:

Font Orsolya, klinikai szakpszichológus-jelölt
Stoll Dániel Péter, klinikai szakpszichológus

További információk a hipnózis fájdalomcsökkentő felhasználásáról IDE KATTITNTVA.

Jelentkezzen hipnoterápiás csoportunkba!