Global Spine Kongresszus, Milánó

Az AOSpine szervezet égisze alatt hatodik alkalommal rendezték meg a gerincsebészet nagyszabású nemzetközi fórumát, a Global Spine Kongresszust. A Milánóban tartott rendezvényre különböző országokból közel ezerötszáz gerincsebész gyűlt össze, hogy értesüljön, vagy épp beszámoljon a gerincgyógyászat területéhez kapcsolódó legújabb tudományos és klinikai vívmányokról. A Kongresszuson az Országos Gerincgyógyászati Központ delegációja is sikeresen szerepelt.

Hazánkat,Varga Péter Pál gerincsebész, az Országos Gerincgyógyászati Központ igazgatója, Bánk András gerincsebész, Lazáry Áron gerincsebész, Bozsódi Árpád, Éltes Péter, Szövérfi Zsolt és Kiss László doktoranduszok képviselték.

Intézetünk előadásait a nemzetközi gerincsebészeti és gerincgyógyászati közösség nagy érdeklődéssel fogadta. Az általunk elért és ismertetett eredmények számos esetben további eszmecserék alapjául szolgáltak, mind az előadásokat követő diszkussziók, mind szünetekben folyatatott beszélgetések keretei közt.

Külön kiemelendő, hogy a Dr. Szövérfi Zsolt ortopédia-traumatológia rezidensünk által készített posztert a konferencia legjobb poszterének jelölték.