Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Global Spine Kongresszus, Milánó

Az AOSpine szervezet égisze alatt hatodik alkalommal rendezték meg a gerincsebészet nagyszabású nemzetközi fórumát, a Global Spine Kongresszust. A Milánóban tartott rendezvényre különböző országokból közel ezerötszáz gerincsebész gyűlt össze, hogy értesüljön, vagy épp beszámoljon a gerincgyógyászat területéhez kapcsolódó legújabb tudományos és klinikai vívmányokról. A Kongresszuson az Országos Gerincgyógyászati Központ delegációja is sikeresen szerepelt.

 

Hazánkat,Varga Péter Pál gerincsebész, az Országos Gerincgyógyászati Központ igazgatója, Bánk András gerincsebész, Lazáry Áron gerincsebész, Bozsódi Árpád, Éltes Péter, Szövérfi Zsolt és Kiss László doktoranduszok képviselték.

Intézetünk előadásait a nemzetközi gerincsebészeti és gerincgyógyászati közösség nagy érdeklődéssel fogadta. Az általunk elért és ismertetett eredmények számos esetben további eszmecserék alapjául szolgáltak, mind az előadásokat követő diszkussziók, mind szünetekben folyatatott beszélgetések keretei közt.

Külön kiemelendő, hogy a Dr. Szövérfi Zsolt ortopédia-traumatológia rezidensünk által készített posztert a konferencia legjobb poszterének jelölték.

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató