Dr. Lazáry Áron nyerte a legjobb előadásért járó díjat

Az Európai Musculoskeletalis Onkológiai Társaság (EMSOS) fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepi kongresszust Budapesten. A rendezvényen 42 nemzet képviseltette magát, a világ legkülönbözőbb tájairól összesen 432 résztvevő, köztük ortopédsebész, gerincsebész, onkológus és radiológus érkezett. A párhuzamosan zajló szekciókban 116 előadás hangzott el, és 132 posztert mutattak be.

Az Európai Mozgásszervi Daganatsebészeti Konferencián az Országos Gerincgyógyászati Központ szakorvosai közül dr. Bozsódi Árpád, dr. Éltes Péter, dr. Lazáry Áron, dr. Rónai Márton, dr. Szövérfi Zsolt és dr. Varga Péter Pál tartottak előadást.

A rendezvényen Dr. Varga Péter Pál és Dr. Lazáry Áron a gerinctumorokkal foglalkozó önálló szekcióban ismertették a hazai mozgásszervi onkológia eredményeit. A 18. alkalommal megrendezett nemzetközi konferencián Dr. Lazáry Áron, intézetünk gerincsebész szakorvosa és kutatás-fejlesztési részlegének vezetője érdemelte ki a legjobb előadás díját.

Az előadás az AOSpine Knowledge Forum on Tumors nemzetközi munkacsoport kollaboratív tudományos munkájából született, és a gerincdaganattal élő betegek életminőségét felmérő kérdőív megbízhatóságáról és mérési érvényességéről szól” – mondta el Lazáry Áron.

Ezúton is szívből gratulálunk az újabb nemzetközi elismeréshez!