Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Dr. Lazáry Áron nyerte a legjobb előadásért járó díjat

Az Európai Musculoskeletalis Onkológiai Társaság (EMSOS) fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepi kongresszust Budapesten. A rendezvényen 42 nemzet képviseltette magát, a világ legkülönbözőbb tájairól összesen 432 résztvevő, köztük ortopédsebész, gerincsebész, onkológus és radiológus érkezett. A párhuzamosan zajló szekciókban 116 előadás hangzott el, és 132 posztert mutattak be.

Az Európai Mozgásszervi Daganatsebészeti Konferencián az Országos Gerincgyógyászati Központ szakorvosai közül dr. Bozsódi Árpád, dr. Éltes Péter, dr. Lazáry Áron, dr. Rónai Márton, dr. Szövérfi Zsolt és dr. Varga Péter Pál tartottak előadást. 

A rendezvényen Dr. Varga Péter Pál és Dr. Lazáry Áron a gerinctumorokkal foglalkozó önálló szekcióban ismertették a hazai mozgásszervi onkológia eredményeit. A 18. alkalommal megrendezett nemzetközi konferencián Dr. Lazáry Áron, intézetünk gerincsebész szakorvosa és kutatás-fejlesztési részlegének vezetője érdemelte ki a legjobb előadás díját.

Az előadás az AOSpine Knowledge Forum on Tumors nemzetközi munkacsoport kollaboratív tudományos munkájából született, és a gerincdaganattal élő betegek életminőségét felmérő kérdőív megbízhatóságáról és mérési érvényességéről szól” – mondta el Lazáry Áron.

Ezúton is szívből gratulálunk az újabb nemzetközi elismeréshez!

Kapcsolódó témák

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató