Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

3D nyomtatás a gerincsebészetben

A Mindenki Akadémiája előadója volt dr. Lazáry Áron, az Országos Gerincgyógyászati Központ tudományos igazgatója. A gerincsebész előadása az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb technikai vívmányáról: a 3D nyomtatás fejődéséről szólt, melynek eredményei mára már az orvostudományban is elérhetővé és használhatóvá váltak.

A 3D nyomtatás az elmúlt 5-10 évben fejlődött olyan mértékben, hogy gyógyászati célra is alkalmas nyomtatott tárgyak előállítására képes. Jelenleg jellemzően a mozgásszervi betegségekhez, az ortopédiához és a gerincgyógyászathoz kapcsolódnak a felhasználási területek. Az eljárás alkalmas a beavatkozás modellezésére, a műtéti beavatkozások biztonságosságának növelésére és a betegre szabott implantátumok létrehozására. A 3D nyomtatás célja a gyógyászatban az egyénre szabott gyógymód megtervezése és megvalósítása.

A jövőben 3D nyomtatással előállított, beültetett implantátumok készülhetnek majd olyan anyagokból, amelyek miután létrejött a csontosodás, felszívódnak illetve átalakulnak csonttá. A gerincsebészetében is, a 3D nyomtatásnak köszönhetően, rendelkezésre állhat az a technológia, amely révén a beültetett csavarok, rudak és protézisek idővel átalakulnak és a beteg saját szervezetévé, saját csontjává válnak.

Hallgassa meg a teljes előadást!

http://www.mediaklikk.hu/video/mindenki-akademiaja-lazary-aron-3d-egyedi-implantatumok-2017-03-17-i-adas/

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató