Az Országos Gerincgyógyászati Központ hazánk egyetlen olyan közfinanszírozott kórháza, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének teljes spektrumát átfogja.

English

Budapest díszpolgára lett dr. Varga Péter Pál

Átvette Budapest díszpolgári címét dr. Varga Péter Pál, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója. A Fővárosi Közgyűlés pénteki ülésén a kulturális, a tudományos és a sportélet nyolc kiemelkedő alakja kapott kitüntetést.

A Budapest díszpolgári címmel olyan szakmájukban kimagasló teljesítményt elérő embereket jutalmaznak, akik hosszú éveken, évtizedeken át tartó kitartó munkájukkal közösséget teremtettek és erősítettek, szakmailag, erkölcsileg és emberileg maradandót alkotva. Ezzel olyan példaképekké váltak, akiket lehet és érdemes követni, hiszen értékteremtő tevékenységükkel és erkölcsi normáikkal taníthatják, összetarthatják a közösséget.

Dr. Varga Péter Pál, intézetünk főigazgatója mellett Bogányi Gergely zongoraművész, Dózsa László színművész-rendező, Freund Tamás neurobiológus-agykutató, Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó és Polgár Judit nemzetközi sakknagymester részesült az elismerésben. Szabó Miklós operaénekesnek és Török Bódog kézilabdaedzőnek, volt szövetségi kapitánynak posztumusz ítélték oda a címet.

Gratulálunk főigazgató úrnak a Budapest díszpolgára címhez!

Galéria (fotók: budapest.hu)