Az Országos Gerincgyógyászati Központ hazánk egyetlen olyan közfinanszírozott kórháza, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének teljes spektrumát átfogja.

English

Kézhigiénia gyermekeink szemével

Idén májusban először hirdettük meg a Kézhigiénia gyermekeink szemével rajzpályázatunkat, amelynek célja az volt, hogy kreatív alkotásokkal hívjuk fel a figyelmet a munkahelyi és otthoni kézhigiénia fontosságára.

Az alapos és rendszeres kézmosás az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy elkerüljük a különféle fertőzéseket és megőrizzük egészségünket. Ennek hiányában viszont a szennyezett kézről a kórokozók könnyedén bekerülhetnek a szem, az orr, a száj vagy az intim testrészek nyálkahártyáira, és így a szervezetben gyulladásokat és különféle megbetegedéseket idézhetnek elő. Ilyen például a gyomorhurut, a vírusos bőrfertőzés, a hasmenés, az emésztőrendszeri megbetegedések vagy akár a tüdőgyulladás.

Egy felmérés szerint a világon évente több mint 3 millió gyermek veszti életét a fertőzések következtében, éppen ezért rendkívül fontos már egészen kicsi kortól kezdve elsajátítani a helyes kézmosást és beszélni a gyermekeknek a kézhigiénia fontosságáról, hogy felnőttkorban teljesen természetes legyen naponta többször is a kéz tisztán tartása.

Ezt a célt szolgálta Kézhigiénia gyermekeink szemével rajzpályázatunk is, amelyre összesen 17 pályamunka érkezett. A rajzokat munkatársaink 5-15 éves kor közötti gyermekei készítették. Nézzék meg az alkotásokból készült képgalériánkat!