Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Gerinckontroll

Útmutató a gerinc eredetű fájdalmak megértéséhez, megelőzéséhez.

Szerkesztő: Dr. Ferenc Mária

Az Országos Gerincgyógyászati Központban zajló betegoktatási program folytatása ez a könyv, amely bővebb ismeretet nyújt a gerincbetegségben szenvedő olvasóknak betegségük megismerése és gyógyulásuk érdekében. A kiadvány célja, hogy szakmailag korrekt információval lássa el az érdeklődőket, egy szisztematikus tanulási folyamat során.

A betegoktatás – amely világszerte egyre inkább önálló tudományággá válik –, mindig is része volt az intézet gyógyító tevékenységének, mára pedig beépült a mindennapi gyakorlatba.

A betegoktatási program fő célja az egyre bővülő tudományos ismeretanyag átadása mellett a betegek kérdéseinek megválaszolása volt. A korszerű, szakmai alapokon nyugvó betegoktatás abban segíti a gerincbetegségben szenvedőket, hogy az elsajátított tudásanyag segítségével saját gyógyulásuk aktív részesévé válhassanak. Az oktatási program természetesen nem terjedhet ki valamennyi gerincbetegséggel kapcsolatos ismeret átadására, elsősorban a népbetegségnek számító kopásos eredetű, mechanikai okokra visszavezethető gerinc-rendellenességekre összpontosít.

A GERINCKONTROLL című kézikönyv az Országos Gerincgyógyászati Központ betegoktatás óráin elhangzottakat foglalja össze és egészíti ki további információkkal, így olvashatnak a gerinc felépítéséről, működéséről, általánosságban a leggyakoribb gerincbetegségekről, a tünetekről, a jelentősebb terápiás módszerekről, valamint a gerincvédelem szempontjából legfontosabb mindennapi tanácsokról.

A megfelelő ismeretanyag nagyobb biztonságot nyújt a pácienseknek a gerincbetegségek megelőzéséért folytatott küzdelemben. Tudományos publikációk sora igazolta, hogy a betegoktatásnak számos pozitív hatása van a megelőzésre és a felépülésre egyaránt. A szerzők ehhez kívánnak hozzájárulni írásaikkal.

Kapcsolódó videók

 

Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!