Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Hegyvidéki Egészségnap

Az Országos Gerincgyógyászati Központ szűrővizsgálatokkal, tanácsadással vett részt a nagy sikerrel megtartott Hegyvidéki Napok egészségnapi programján, mely június 6-án, szombaton a MOM Sportcsarnokban zajlott.

Intézményünk részvétele a gerincbetegségek témakör köré épült:
  • Mozgásszervi egészség: Dr. Szíjártó Katalin reumatológiai, dr. Fetter Teréz neurológia vizsgálattal, tanácsadással és fizikai állapotfelméréssel várta a jelentkezőket. Az intézményünkben is elérhető gyógymasszázs terápiákról Holadicsné Török Beáta és Horváth Tamás gyógymasszőr mutatott ízelítőt.
  • Gyógytorna foglalkozások, ergonómiai sarok: A fizikai állapotfelmérést követően gyógytornászaink, Soósné Zimmer Teodóra, Valkó Ágnes és Imrei Andrea tartottak gyógytorna foglalkozásokat és ergonómiai tanácsadást a helyes ülés-állás, tartás módjairól és az azokat kiegészítő, gerincvédő mozgásformákról.
  • Pszichológiai sarok: A gerinchez (is) kapcsolódó lelki egészség megtartásának fontosságáról nyílt mód beszélgetni Bagdi Petra és Mezei Ágnes klinikai szakpszichológusainkkal. A program ideje alatt 53 érdeklődő páciens találkozott szakorvosainkkal, 32 fő vett részt masszázs kezelésen, gyógytornász kolléganőink 23 személyre szabott gyógytorna foglalkozással egybekötött konzultáció keretében adtak tanácsokat a résztvevőknek.
„Azért döntöttünk úgy, hogy kórházunk szerepet vállal a program megvalósulásában, mert a közvetlen betegellátás, gyógyítás mellett társadalmi küldetésünk az egészség megőrzésének támogatása, az egészségtudatos életmód ösztönzése, és az ehhez szükséges ismeretek minél szélesebb körű terjesztése.” – mondta dr. Lajos Éva ortopéd szakorvos, az Országos Gerincgyógyászati Központ orvosigazgatója. „Örülünk, hogy a rendezvényen számos látogatónak szolgáltunk hasznos tanácsokkal, emellett sikerült bemutatnunk szerteágazó tevékenységünket is, mely Magyarországon egyedülálló módon a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének teljes spektrumát lefedi.” – tette hozzá dr. Lajos Éva orvosigazgató.

Az Országos Gerincgyógyászati Központ közfinanszírozott kórház, ahol a betegellátás az érvényes TAJ-kártyával rendelkező betegek számára díjmentesen érhető el.
Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!