Akut derékfájdalom kismamáknál

Gerincgyógyászati rendeléseinket gyakran keresik fel szoptatós kismamák akut derékfájdalom miatt.

A szülés során fokozott megterhelés éri a gerinc ágyéki, keresztcsonti és farokcsonti régióját, ami forrása lehet az akut derékfájdalomnak, a gerincsérvnek, a farokcsont és a keresztcsont stressztörésének is, akár mozgásképtelen állapotot is eredményezve. Ezekben az esetekben nagyon fontos tudni, melyik fájdalomcsillapító a legbiztonságosabb a baba számára. Melyik fájdalomcsillapítót adhatjuk a szenvedő anyukának, hogy a szoptatott csecsemő számára is teljesen biztonságos legyen? - A kérdést Dr. Ferenc Mária osztályvezető főorvos, reumatológus-fizioterápiás és mozgásszervi rehabilitációs szakorvos tette fel Dr. Kiss Eleonórának, a Péterfy Sándor utcai Kórház Neonatológiai- és Csecsemőosztály adjunktusának, a Laktációs Szaktanácsadók Nemzetközi Szervezete Magyarországi Csoportja tagjának.

A teljes cikk a Gerinces Magazinban olvasható: Milyen gyógyszert kaphat akut derékfájdalom esetén a szoptató kismama?

Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!