Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Vendégül láttuk a XII. kerületi háziorvosokat

Tájékoztató előadás

Az Országos Gerincgyógyászati Központban zajló munkáról és a beutalási lehetőségekről tartottunk tájékoztatást a XII. kerületi háziorvosok részére június 19-én. Az előadás oka, hogy 2013. december 1-től az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) bővítette intézményünk közfinanszírozott kapacitásait és ellátási spektrumát.

Először Dr. Gercsák Márta tisztifőorvos beszélt az újonnan bevezetett egészségügyi szolgáltatók közhiteles nyilvántartásba vételéről és a kötelező védőoltások pótlásáról. A doktornő Budapest Főváros Kormányhivatal XI. kerületi Népegészségügyi Intézet képviseletében érkezett hozzánk.

Az prezentációkat Dr. Lajos Éva, orvos igazgató folytatta, aki bemutatta az Országos Gerincgyógyászati Központ, profiljait, szakmai programjait, kiemelve a degeneratív gerincbetegségek fontos kérdését. Zárásként pedig a Pszichológiai Ellátási tevékenységet Bagdi Petra, pszichológus mutatta be.

 

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató