Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Új diagnosztikai eszközt mutattak be intézetünkben

A neuromuscularis kutatások és diagnosztikai eljárások területén komoly nemzetközi sikereket elérő szlovén cég, a TMG mutatkozott be az központunk orvosainak és gyógytornászainak.A Sergej Rozman által ismertetett diagnosztikai eszköz az izomerő vizsgálatára és a rehabilitáció monitorozására is alkalmas. A TMG méri a sérült izom kapacitását és alkalmas a sérülés kiterjedésének meghatározására. A vizsgálati módszer non-invazív, csak néhány percet vesz igénybe és előnye, hogy sérült izmokon is alkalmazható.

Az izomsérülés feltérképezésével elkerülhető az új sérülés kialakulása, valamint a vizsgálat során egyértelműen kiderül a szimmetrikus izmok esetleges eltérő kapacitása, de az eszköz pontos adatot ad az asszimmetria mértékéről is.

Az Országos Gerincgyógyászati Központban, a mindennapi diagnosztikában, azaz már az ambulancián történő vizsgálatok során tervezzük az eljárás alkalmazását.

Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!