Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Közlemény a Spine Journalban

Intézetünk gerinc daganatsebészeti aktivitásán alapuló tudományos közlemény jelent meg március 17-én a legrangosabb nemzetközi gerincsebészeti szaklapban a The Spine Journal-ban. A The Spine Journal a North American Spine Society nemzetközi kiadványa, melyben a gerincgyógyászat és a hozzá kapcsolódó társszakmák kutatási cikkei és a gerincgyógyászathoz kapcsolódó gondozási területek tudományos és klinikai vizsgálatai kerülnek bemutatásra.

A közlemény címe: Primary Spinal Tumor Mortality Score (PSTMS): a novel scoring system for predicting poor survival.
Szerzők: Szövérfi Zsolt, Lazáry Áron, Bozsódi Árpád, Klemencsics István, Éltes Péter, Varga Péter Pál.

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató