Az óbudai orvosklubban vendégeskedtünk

A havonta megrendezésre kerülő óbudai orvosklub programját 18 éve töretlen lelkesedéssel szervezi Prof. Dr. Pintér Endre, melyre ezúton is köszönjük a szíves meghívást!

A május 14-i eseményen akkreditált előadásokat tartottunk az óbudai orvosklub és a Szent Margit Rendelőintézet háziorvosai és szakorvosai részére. A klub a Semmelweis Orvostudományi Egyetem munkahelyen kívüli továbbképzési helye, az ülésen résztvevő orvosok 2, az előadók 3 kredit pontot kapnak.

Előadásaink:
Dr. Lajos Éva: Bemutatkozik az Országos Gerincgyógyászati Központ
Bemutatásra került az intézet komplex gerincgyógyászati tevékenysége. Örömmel számolhattunk be a fekvő és járóbeteg ellátás kapcsán elért kapacitás bővülésről, de a doktornő ismertette a leggyakrabban előforduló műtéti megoldásokat és beutalási lehetőségeket is.

Dr. Somhegyi Annamária PhD: A gerinc porckopásos betegségeinek elsődleges és másodlagos megelőzése
Az igazgató asszony előadása legelején a helyes testtartást gyakorolhatták be az orvoskollégák, majd a pár perces mozgás után beszélt a megelőzési lehetőségekről, kiemelve, hogy már gyermekkorban fontos lenne a helyes testtartás elsajátítása, mert a helyes testtartással és a rendszeres mozgással (mindennapi testnevelés) a felnőttkori porckopás is megelőzhető!