Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Az óbudai orvosklubban vendégeskedtünk

A havonta megrendezésre kerülő óbudai orvosklub programját 18 éve töretlen lelkesedéssel szervezi Prof. Dr. Pintér Endre, melyre ezúton is köszönjük a szíves meghívást!

A május 14-i eseményen akkreditált előadásokat tartottunk az óbudai orvosklub és a Szent Margit Rendelőintézet háziorvosai és szakorvosai részére. A klub a Semmelweis Orvostudományi Egyetem munkahelyen kívüli továbbképzési helye, az ülésen résztvevő orvosok 2, az előadók 3 kredit pontot kapnak.

Előadásaink:
Dr. Lajos Éva: Bemutatkozik az Országos Gerincgyógyászati Központ
Bemutatásra került az intézet komplex gerincgyógyászati tevékenysége. Örömmel számolhattunk be a fekvő és járóbeteg ellátás kapcsán elért kapacitás bővülésről, de a doktornő ismertette a leggyakrabban előforduló műtéti megoldásokat és beutalási lehetőségeket is.

Dr. Somhegyi Annamária PhD: A gerinc porckopásos betegségeinek elsődleges és másodlagos megelőzése
Az igazgató asszony előadása legelején a helyes testtartást gyakorolhatták be az orvoskollégák, majd a pár perces mozgás után beszélt a megelőzési lehetőségekről, kiemelve, hogy már gyermekkorban fontos lenne a helyes testtartás elsajátítása, mert a helyes testtartással és a rendszeres mozgással (mindennapi testnevelés) a felnőttkori porckopás is megelőzhető!

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató