Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Neymar akár már ősszel edzésbe állhat

A brazíliai labdarúgó világbajnokság negyed döntőjében csigolyatörést szenvedett brazil Neymar vélhetően már szeptemberben a pályán lehet. Ez a deréktáji szakasz a gerinc legvédtelenebb része, ahol egy-egy ütés könnyen eredményezi a csigolyanyúlvány törését. Ezekbe kapaszkodnak a törzs mozgatóizmai, így a rögzítésükhöz nincsen szükség műtétre, viszont az első négy hétben minden mozdulat borzalmasan tud fájni.

„Nem akarok túlozni, de az eset pillanatában szinte hallottam a reccsenést. Előbb azt hittem, hogy csak a bordája törött el, amikor láttam a szenvedést valamint a fájdalmat Neymar arcán, illetve a sokkhatást, összeállt a kép: az ágyéki csigolyán lévő haránt nyúlvány törött le a futballistánál” - mondta Dr. Varga Péter Pál.

Funkciózavart ez a törés nem okoz, érzéstelenítve akár játszhatna is, de felelős orvos ilyenkor nem küldheti őt a pályára, nem utolsósorban Neymar sem kockáztatná meg későbbi pályafutását, ráadásul az érzéstelenítés miatt a mozgása sem lenne megfelelő. Két hónap múlva viszont visszanyeri teljesítőképességét és zavartalanul terhelhető lesz.(forrás: nol.hu, sportgeza.hu)

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató