Neymar akár már ősszel edzésbe állhat

A brazíliai labdarúgó világbajnokság negyed döntőjében csigolyatörést szenvedett brazil Neymar vélhetően már szeptemberben a pályán lehet. Ez a deréktáji szakasz a gerinc legvédtelenebb része, ahol egy-egy ütés könnyen eredményezi a csigolyanyúlvány törését. Ezekbe kapaszkodnak a törzs mozgatóizmai, így a rögzítésükhöz nincsen szükség műtétre, viszont az első négy hétben minden mozdulat borzalmasan tud fájni.

„Nem akarok túlozni, de az eset pillanatában szinte hallottam a reccsenést. Előbb azt hittem, hogy csak a bordája törött el, amikor láttam a szenvedést valamint a fájdalmat Neymar arcán, illetve a sokkhatást, összeállt a kép: az ágyéki csigolyán lévő haránt nyúlvány törött le a futballistánál” - mondta Dr. Varga Péter Pál.

Funkciózavart ez a törés nem okoz, érzéstelenítve akár játszhatna is, de felelős orvos ilyenkor nem küldheti őt a pályára, nem utolsósorban Neymar sem kockáztatná meg későbbi pályafutását, ráadásul az érzéstelenítés miatt a mozgása sem lenne megfelelő. Két hónap múlva viszont visszanyeri teljesítőképességét és zavartalanul terhelhető lesz.

(forrás: nol.hu, sportgeza.hu)