MOT-MTT Kongresszus 2014

Magyar Traumatológus Társaság és a Magyar Ortopéd Társaság 2014. évi közös kongresszusa június 22-24 között került megrendezésre.
A kongresszus helyszíne az Szegedi Tudomány Egyetem Kongresszusi Központja volt. Az egyetem modern oktatási épületében három nap alatt hat helyszín előadásai közül választhattak az érdeklődők.

Az Országos Gerincgyógyászati Központot Bánk András, Stoll Dániel Péter, Harkai Viktória és Oroszi Julianna képviselte az alábbi előadásokkal:

• Új generációs non-rigid implantátummal végzett thoracolumbalis fúzisó műtétek rövid távú radiológiai utánkövetése (Bánk András, Bozsódi Árpád, Agócs Miklós, György Zoltán Magor, Varga Péter Pál)
  • Gerincbetegek pszichológiai szűrése és felkészítése (Stoll Dániel Péter, Császár Noémi, Bagdi Petra, Harkai Viktória, Mezei Ágnes, Pataki Natália, Tóth Zoltán)
  • Gyermekek preoperatív pszichológiai felkészítése (Harkai Viktória, Császár Noémi, Bagdi Petra, Bolczár Szabolcs, Font Orsolya, Mezei Ágnes, Pataki Natália, Stoll Dániel Péter, Varga Péter Pál)
  • Műtét előtti terápiás betegtájékoztatás (Oroszi Julianna)