Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

MOT-MTT Kongresszus 2014

Magyar Traumatológus Társaság és a Magyar Ortopéd Társaság 2014. évi közös kongresszusa június 22-24 között került megrendezésre.
A kongresszus helyszíne az Szegedi Tudomány Egyetem Kongresszusi Központja volt. Az egyetem modern oktatási épületében három nap alatt hat helyszín előadásai közül választhattak az érdeklődők.

Az Országos Gerincgyógyászati Központot Bánk András, Stoll Dániel Péter, Harkai Viktória és Oroszi Julianna képviselte az alábbi előadásokkal:

  • Új generációs non-rigid implantátummal végzett thoracolumbalis fúzisó műtétek rövid távú radiológiai utánkövetése (Bánk András, Bozsódi Árpád, Agócs Miklós, György Zoltán Magor, Varga Péter Pál)
  • Gerincbetegek pszichológiai szűrése és felkészítése (Stoll Dániel Péter, Császár Noémi, Bagdi Petra, Harkai Viktória, Mezei Ágnes, Pataki Natália, Tóth Zoltán)
  • Gyermekek preoperatív pszichológiai felkészítése (Harkai Viktória, Császár Noémi, Bagdi Petra, Bolczár Szabolcs, Font Orsolya, Mezei Ágnes, Pataki Natália, Stoll Dániel Péter, Varga Péter Pál)
  • Műtét előtti terápiás betegtájékoztatás (Oroszi Julianna)
Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató