Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

"De nehéz az iskolatáska"

Dr Somhegyi Annamária Dr. Somhegyi Annamária, a Magyar Gerincgyógyászati Társaság elnöke, az Országos Gerincgyógyászati Központ prevenciós igazgatója:

Az iskolakezdés mindig új lendületet, új elhatározásokat, új célokat, új feladatokat jelent. Most van itt az ideje annak is, hogy mindannyian elgondolkodjunk azon: mekkora a mi felelősségünk és mi a dolgunk abban, hogy gyermekeink, tanítványaink milyen testi-lelki-szellemi egészségben töltik el a következő tanévnyi időt. Mi, orvosok fel tudjuk hívni a figyelmet a veszélyekre és a szükséges tennivalókra, megtenni azonban csak azoknak áll módjukban, akik keze alatt a gyermekek-fiatalok felnőnek.

A mozgásszegény, ülő életmód ma már a gyermekkorban is általános. Ennek hatására a gyermekek és fiatalok körében elterjedtté vált a tartáshiba, óvodáskorban 62 %-ban fordul elő, és ez az arány az iskolai évek alatt sem csökken. A középiskolások 80 %-ánál figyelhető meg tartáshiba, vagy kezelendő fiatalkori gerincbetegség.

Az induló iskolai tanévhez igazodva összefoglaltuk az iskolai prevencióval, egészségneveléssel és már meglevő fiatalkori gerincbetegségek kezelésével kapcsolatban, a Gerinces Magazinban korábban megjelent írásainkat, amelyeket szülőknek, pedagógusoknak és más szakembereknek is ajánlunk.

A Gerinces Magazin az Országos Gerincgyógyászati Központ munkatársainak közreműködésével készül, megosztott tartalmai pedig az intézet társadalmi felelősségvállalás részét képzik.

Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!