AOSpine Masters Symposium

Gerincdaganatok műtéti kezelése

Budapest, 2014. November 27-28.

konferencia áttekintést nyújtott a kimetszés, helyreállítás és a stabilizáció technikai megoldásairól a gerincdaganat sebészet területén. A meghívott előadók megosztották tapasztalataikat a gerincsebészet ismert technikáival és a speciális megoldásokkal kapcsolatban, a gerinc egyes területei és a különböző patológiák tekintetében. Az ismert műtéti technikák mellett a műtéti és a műtét utáni komplikációk is részletes megbeszélésre kerültek, kiemelve a lehetséges megoldásokat és konzekvenciákat. A program során számos eset ismertetése került bemutatásra, megbeszélésre.

Az Országos Gerincgyógyászati Központ előadói:

Varga Péter Pál: AOSpine Presentation
Varga Péter Pál: Special considerations: Sacrum
Rónai Márton: Complications (cases)
Bozsódi Árpád: Molecular targets in chordoma
Császár-Nagy Noémi: Psychoscial issues of spine tumor patients