3rd BBSpine Meeting kongresszus beszámoló

2014. november 28-29 között került megrendezésre a 3rd Bologna-Budapest Spine Meeting on Tumor and Osteoporosis elnevezésű kongresszus Budapesten.

A esemény szakmai házigazdája az idén 20 éves fennállását ünneplő Országos Gerincgyógyászati Központ volt. A budapesti kongresszus egy kivételes tudományos esemény, amelyen a világ legnevesebb gerincsebészeinek részvételével tartottak eszmecserét, biztosítottak tanulási lehetőséget a legújabb trendekről, szakmai fogásokról.

A konferencia elnöke Varga Péter Pál és Stefano Boriani voltak. Európa legtöbb országa képviseltette magát előadóval, de érkeztek előadók a Közel-Keletről, Kanadából és Japánból is. A konferencia két napja alatt 39 előadást hallgathattak meg az érdeklődők.

Az Országos Gerincgyógyászati Központ gerincsebész orvosai az alábbi előadásokkal vettek részt a rendezvényen:

• Varga Péter Pál: Sacral chordoma resection in eldery
  • Bánk András: Cement augmentation for anterior coloumn reconstruction in osteoporotic spine surgeries
  • Jakab Gábor: Discoplasty to treat symptoms related to dynamic instability and foraminal stenosis in eldery
  • Rónai Márton: Sagittal balance reconstruction in ageing spine patients
  • Szöllősi Balázs: Spinal reconstruction: bone grafting in ageing spine fusions

A rendezvény hivatalos weboldala.