Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Kongresszusi beszámoló

Magyarországi fájdalom társaság 2014. évi kongresszusa és a IV. Neurostimulációs szimpózium

Pécsett negyedik alkalommal került megrendezésre a neurostimulációs szimpózium, amelyet a korábbi együttes rendezés sikerének köszönhetően második alkalommal a magyarországi fájdalom társaság kongresszusával közösen szerveztek meg.

A kongresszus multidiscipilináris, sokszor határterületi témákat tárgyalt, ezért nemcsak neurológus, és idegsebész, hanem reumatológus, immunológus, onkológus, rehabilitációs szakemberek, pszichológus, pszichiáter, fogorvos, szájsebész, ortopédus szakemberek, valamint az experimentált fájdalomkutatásban érdeklődők is részt vettek.

A Gerincgyógyászati Központból előadást tartott Dr Varga Péter Pál.

Sebészeti lehetőségek: degeneratív, gyulladásos, és onkológiai kórképekben címmel, dr Császár-Nagy Noémi pszichológiai témákban, a pszichogén fájdalomról és az égő száj szindrómárol. Mindezen túl a pszichológiai munkacsoport poszter prezentációkon keresztül mutatta be az intézetben folyó munka ismérveit.

Helyszín

Pécs, 2014. október 2-3.

Fő témák

 • Neurostimulációs szimpózium (Peripherial nerve stimulation for chronic back pain) 
 • Oro-faciális fájdalom 
 • Vertebrogén fájdalom 
 • Experimentális kutatások 

Szabad témájú előadások és poszterek

 • Varga Péter Pál. Sebészeti lehetőségek: degeneratív, gyulladásos, és onkológiai kórképekben.
 • Harkai Viktória, Császár-Nagy Noémi. A hospitalizáció jelensége, megelőzése és kezelése.
 • Mezei Ágnes, Császár-Nagy Noémi. Az Országos Gerincgyógyászati Központban kezelt betegek pszichológiai rehabilitációja.
 • Bagdi Petra, Császár-Nagy Noémi. A Krónikus Fájdalom és a Multidisciplináris Fájdalomközpontok.
 • Császár-Nagy Noémi, Bagdi Petra. Az égő száj szindróma. IV. Neuromodulácios Szimpózium.
 • Császár-Nagy Noémi. Lehet-e pszichogén a gerincfájdalom?
 • Stoll Daniel, Császár-Nagy Noémi. A munkával való elégedettség és a derékfájdalom kapcsolata.
 • Font Orsolya, Császár-Nagy Noémi. A fájdalomcsökkentés célú neuromodulációs beavatkozás életminőségre gyakorolt hatása.

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató