Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Tudományos sikerek

A Magyar Ortopéd Társaság és a Magyar Traumatológus Társaság 2013. évi közös kongresszusa

A Magyar Ortopéd Társaság és a Magyar Traumatológus Társaság 2013. évi közös kongresszusának első napján a megnyitó keretén belül került sor a díjak átadására. Az Országos Gerincgyógyászati Központ fiatal munkatársai, ezen keresztül a kutatás-fejlesztési osztály is nagy sikert ért el.

Zinner Nándor pályázat

Dr. Szövérfi Zsolt, Primer Gerincdaganat Mortalitási Pontrendszer - egy új prognosztikai eszköz fejlesztése c. munkájával első helyezést ért el.

Ez a pályázat az Országos Gerincgyógyászati Központ primér-tumor kutatás egyik legkiválóbb hozadéka, melyben Dr. Lazáry Áron közreműködése kiemelkedő. Kettőjük produkciója rendkívül elismerésre méltó, amit az is fémjelez, hogy ezt a témát előadásként beküldve a European Spine Society ez évi októberi konferenciájára, rendkívül magas (vak) előértékelést kapott és bekerült a Best Abstract szekcióba. Az előadást meghívott közleményként soron kívül fogja publikálni a European Spine Journal.

A pályázat az Országos Gerincgyógyászati Központban,  primer gerincdaganat miatt, 1995 és 2012 között, sebészi ellátásban részesült betegek anyagát dolgozta fel.  A betegek adatait haladó statisztikai módszerekkel elemezték, melynek kapcsán a mortalitást szignifikánsan befolyásoló egyéni faktorok közös modellbe építése egy robosztus, magas predikciós erővel bíró rendszer megalkotását tette lehetővé. A Primer Gerincdaganat Mortalitási Pontrendszer segítségével megjósolható a primer gerincdaganatban szenvedő betegek életkilátásai

Fiatalok fóruma

A kongresszus programja keretében zajló Fiatalok fórumán az Országos Gerincgyógyászati Központ orvosai az alábbi díjakat kapták:

I. helyezés: Dr. Klemencsics István

II. helyezés: Dr. György Zoltán Magor

III. helyezés: Dr. Bozsódi Árpád

Különdíj: Dr. Agócs Miklós

Az Országos Gerincgyógyászati Központ szakmai-tudományos életben betöltött szerepének alapja, hogy az intézmény tevékenységét modern informatika és adatbázis-fejlesztés jellemzi, hiszen ez az adatkezelés szolgál alapjául minden hazai és nemzetközi kutatási programnak.

Főtitkári beszámoló

A Magyar Ortopéd Társaság és a Magyar Traumatológus Társaság 2013. évi közös kongresszusának főtitkári beszámolójában Dr. Jakab Gábor köszönetet mondott, az elnökség és a társaság tagjainak, az elmúlt három évben végzett közös munkáért.
Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató