Tudományos sikerek

A Magyar Ortopéd Társaság és a Magyar Traumatológus Társaság 2013. évi közös kongresszusa

A Magyar Ortopéd Társaság és a Magyar Traumatológus Társaság 2013. évi közös kongresszusának első napján a megnyitó keretén belül került sor a díjak átadására. Az Országos Gerincgyógyászati Központ fiatal munkatársai, ezen keresztül a kutatás-fejlesztési osztály is nagy sikert ért el.

Zinner Nándor pályázat

Dr. Szövérfi Zsolt, Primer Gerincdaganat Mortalitási Pontrendszer - egy új prognosztikai eszköz fejlesztése c. munkájával első helyezést ért el.

Ez a pályázat az Országos Gerincgyógyászati Központ primér-tumor kutatás egyik legkiválóbb hozadéka, melyben Dr. Lazáry Áron közreműködése kiemelkedő. Kettőjük produkciója rendkívül elismerésre méltó, amit az is fémjelez, hogy ezt a témát előadásként beküldve a European Spine Society ez évi októberi konferenciájára, rendkívül magas (vak) előértékelést kapott és bekerült a Best Abstract szekcióba. Az előadást meghívott közleményként soron kívül fogja publikálni a European Spine Journal.

A pályázat az Országos Gerincgyógyászati Központban,  primer gerincdaganat miatt, 1995 és 2012 között, sebészi ellátásban részesült betegek anyagát dolgozta fel.  A betegek adatait haladó statisztikai módszerekkel elemezték, melynek kapcsán a mortalitást szignifikánsan befolyásoló egyéni faktorok közös modellbe építése egy robosztus, magas predikciós erővel bíró rendszer megalkotását tette lehetővé. A Primer Gerincdaganat Mortalitási Pontrendszer segítségével megjósolható a primer gerincdaganatban szenvedő betegek életkilátásai

Fiatalok fóruma

A kongresszus programja keretében zajló Fiatalok fórumán az Országos Gerincgyógyászati Központ orvosai az alábbi díjakat kapták:

I. helyezés: Dr. Klemencsics István

II. helyezés: Dr. György Zoltán Magor

III. helyezés: Dr. Bozsódi Árpád

Különdíj: Dr. Agócs Miklós

Az Országos Gerincgyógyászati Központ szakmai-tudományos életben betöltött szerepének alapja, hogy az intézmény tevékenységét modern informatika és adatbázis-fejlesztés jellemzi, hiszen ez az adatkezelés szolgál alapjául minden hazai és nemzetközi kutatási programnak.

Főtitkári beszámoló

A Magyar Ortopéd Társaság és a Magyar Traumatológus Társaság 2013. évi közös kongresszusának főtitkári beszámolójában Dr. Jakab Gábor köszönetet mondott, az elnökség és a társaság tagjainak, az elmúlt három évben végzett közös munkáért.