Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Thomas R. Oxland előadása

Az Országos Gerincgyógyászati Központban tartott előadást Thomas R. Oxland a vacouveri egyetem Orthopaedics & Mechanical Engineering divíziójának igazgató professzora. A kanadai egyetemen folyó kutatásokat színes, magas színvonalú, tudományosan kiemelkedő prezentációval mutatta be.

Biomechanikai kutatásaiban nemcsak a gerinc alapvető anatómiáját, mechanikai funkcióját térképezi fel, de a csigolyapótló, távtartó implantátumok és stabilizáló rendszerek egymásra irányuló hatásait is. E terület kiemelkedő fontosságú Intézetünk számára, tekintve az ilyen típusú műtétek nagy számát kórházunkban.

 
Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató