Magyar Gyógytornász Kongresszus

Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága IX. Kongresszusa

A 2013. augusztus 28-31. között, Nyíregyházán tartott kongresszuson plenáris előadást tartottak: prof. dr. Karádi István akadémikus, prof. dr. Paragh György akadémikus és dr. Varga Péter Pál.

A kongresszuson az Országos Gerincgyógyászati Központ gyógytornásza Stréda Ágnes miniszteri elismerő oklevélben részesült. Ágnes a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága Szerkesztőbizottsága Tagjaként kapta az elismerést Balog Zoltán minisztertől felelősségteljes, példamutató munkájáért.

Az Országos Gerincgyógyászati Központ orvosai és gyógytornászai a következő előadásokkal vettek részt a kongresszuson:

• Dr. Varga Péter Pál:  Obezitás és a gerincbetegségek
  • Dr. Rónai Márton: Ortopédiai vizsgálatok - Gerinc: Szagitális balansz szerepe a gerincgyógyászatban
  • Dr. Rónai Márton: Hogyan jutunk el a műtéti indikációig a gerinc degeneratív elváltozásaiban?
  • Dr. Rónai Márton: A gerincműtétek mechanikai komplikációi
  • Dr. Császár Noémi: A fájdalom pszichés hatásai
  • Dr. Jakab Gábor: „Failed back” szindróma a sebész szemszögéből
  • Dr. Somhegyi Annamária: Gyógytornászok szerepe a Magyar Gerincgyógyászati Társaság prevenciós törekvéseiben
  • Dr. Jakab Gábor, Szegedi Ágnes, Benkovics Edit: Sikeres lehet-e a konzervatív kezelés relatív műtéti indikáció esetén, lumbális gerincsérvvel küszködő betegeknél?
  • Dr. Jakab Gábor, Saáry Andrea, Benkovics Edit, Szegedi Ágnes, Iván Edina: „Meghúzódott a hamstringem” – differenciál diagnosztikai nehézségek versenysportolóknál
  • Dr. Hidas Péter, Molnár Szabolcs, Rögler Gábor, Lang Péter, Farkasházi Miklós, Balogh Péter: Műtéti kezelést igénylő könyöksérülések válogatott birkózók között
  • Szatmári Dóra, Dr. Antal András, Dr. Léderer Norbert, Fehér Katalin, Dr. Varga Péter Pál: Korai posztoperatív mobilizálás az intenzív osztályon
  • Dr. Jakab Gábor: Gerinc képalkotók a fizioterápiás gyakorlatban - Klinikai demonstráció