Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Új elnököt választott a Magyar Gerincgyógyászati Társaság

A Magyar Gerincgyógyászati Társaság 2012. évi Tudományos Ülése december 7. és 9. között került megrendezésre Bükfürdőn.

A huszadik kongresszus és tudományos ülés előadásai a degeneratív gerincbetegségek műtéti és nem műtéti kezelése, a minimálisan invazív műtéti technikák, a gerincdaganatok és a csontritkulás gerincgyógyászati vonatkozásai köré szerveződtek. A konferencián részt vettek a hazai gerincsebészet kiválóságai mellet a gerincgyógyászatot segítő társszakmák képviselői is: pszichológusok, gyógytornászok.

A közgyűlés Dr. Somhegyi Annamáriát választotta a Magyar Gerincgyógyászati Társaság elnökének. Dr. Somhegyi Annamária az Országos Gerincgyógyászati Központ prevenciós igazgatója. Közel húsz éves munkájának egyik kézzel fogható eredménye, hogy a jelenlegi kormány programja hangsúlyosan tartalmazza a gyerekek egészségének védelmét, sőt – munkatársainak is köszönhetően – a mindennapi testnevelés fokozatos, felmenő rendszerű bevezetését.

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató