Új elnököt választott a Magyar Gerincgyógyászati Társaság

A Magyar Gerincgyógyászati Társaság 2012. évi Tudományos Ülése december 7. és 9. között került megrendezésre Bükfürdőn.

A huszadik kongresszus és tudományos ülés előadásai a degeneratív gerincbetegségek műtéti és nem műtéti kezelése, a minimálisan invazív műtéti technikák, a gerincdaganatok és a csontritkulás gerincgyógyászati vonatkozásai köré szerveződtek. A konferencián részt vettek a hazai gerincsebészet kiválóságai mellet a gerincgyógyászatot segítő társszakmák képviselői is: pszichológusok, gyógytornászok.

A közgyűlés Dr. Somhegyi Annamáriát választotta a Magyar Gerincgyógyászati Társaság elnökének. Dr. Somhegyi Annamária az Országos Gerincgyógyászati Központ prevenciós igazgatója. Közel húsz éves munkájának egyik kézzel fogható eredménye, hogy a jelenlegi kormány programja hangsúlyosan tartalmazza a gyerekek egészségének védelmét, sőt – munkatársainak is köszönhetően – a mindennapi testnevelés fokozatos, felmenő rendszerű bevezetését.