EuroSpine konferencia 2013

2013. október elején Liverpool adott otthont a EuroSpine konferenciának.

A EuroSpine társaságot azzal a céllal alapították 1998-ban Innsbruckban, hogy koordináló és ösztönző szerepet vállaljon a gerincgyógyászattal kapcsolatos tudás-áramlásban. A társaság kiemelkedő szerepet vállal a legújabb kutatási, kezelési és a prevenciós lehetőségek ismertetésében.

Az októberi konferenciára 80 országból 2500 résztvevő regisztrált.

A konferenciához csatlakozóan megrendezett egynapos (Pre-Day Course) daganatsebészeti kurzuson Dr. Varga Péter Pál két előadást tartott:

Tumours of the sacrum
How to deal with preoperative and postoperative complications

Az országos gerincgyógyászati központ orvosai a következő témákkal vettek részt a találkozón:

Combination of fusion and motion preservation in surgical treatment of degenerative cervical disc disease
Bánk András, Szöllősi Balázs, Varga Péter Pál

Prevention of back pain
Lazáry Áron

The primary tumor mortality score: new tool for the estimation of survival in primary spine tumor patients

Szövérfi Zsolt, Lazáry Áron, Bozsódi Árpád, Varga Péter Pál

Spinal instability neoplastic score: an analysis of reliability and validity in radiologists

Jeremy Reynolds, Charles Fisher, Stefano Boriani, Varga Péter Pál, Laurence Rhines, Norio Kawahara, Daryl Fourney, Michael Fehlings, Rowan Schouten, Ziya Gokaslan