Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Egészséges Hegyvidék Program

A boldog gyermekkortól az aktív időskorig

A Hegyvidéki Önkormányzat, a Budai Egészségközpont és az Országos Gerincgyógyászati Központ megállapodása értelmében intézményeink aktív közreműködő szerepet vállalnak az Egészséges Hegyvidék 2013-as programsorozatban. A program gazdája a XII. kerületi önkormányzat, amely már eddig is számos egészségmegőrző kezdeményezéssel járult hozzá a hegyvidéken élők testi-lelki állapotának javításához, az egészségtudatos gondolkodás kialakításához.

Azért döntöttünk úgy, hogy szerepet vállalunk a program megvalósulásában, mert a közvetlen betegellátás, gyógyítás mellett társadalmi küldetésünk az egészség megőrzésének támogatása, az egészségtudatos életmód ösztönzése, és az ehhez szükséges ismeretek minél szélesebb körű terjesztése.

Hogyan épül fel az Egészséges Hegyvidék Program?

Ismeretterjesztő programjaink
  • Szabadegyetemek 
  • Ismeretterjesztő cikksorozat, szakmai interjúk a helyi médiában, honlapon 
  • Idősek egészségiskolája a Kulturális Szalonban
  • Oktatófilmek az Országos Gerincgyógyászat Központ gondozásában
Prevenciós programjaink
  • Egészségnapok
  • Hegyvidéki Kismama- és szülésfelkészítő prevenciós program
  • Nyílt Nap az Országos Gerincgyógyászati Központban a Budai Egészségközpont részvételével 
Hegyvidék Kártya Programban való részvétel
  • A térítéses szolgáltatásaink esetén 10% kedvezményt biztosítunk a Hegyvidék Kártyával rendelkező ügyfeleinknek.
Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató