Nemzetközi gerincgyógyászati konferencia Budapesten

Budapest Spine Conference idén a Spine Expert Group és a Magyar Gerincgyógyászati Társaság kongresszusával összevontan került megrendezésre. A konferencia szakmai házigazdája az Országos Gerincgyógyászati Központ volt. A gerincgyógyászati konferencián 205 fő vett részt, Euróra legtöbb országából, az Egyesült Államokból, Dél-Afrikából és a Távol-Keletről is érkeztek előadók, közel 60 előadást hallgathattak meg az érdeklődők.

A konferencia elnöke: Dr. Varga Péter Pál, meghívott elnök: Dr. Stefano Boriani

Az Országos Gerincgyógyászati Központ munkatársainak előadásai:

• Varga Péter Pál – Bony and soft tissue reconstruction after total sacrectomy due chordoma
  • Somhegyi Annamária – A Magyar Gerincgyógyászati Társaság törekvései a prevencióban és a konzervatív kezelés hatékonyabbá tételében
  • Fazekas Béla – Combined surgical approaches for advanced deformities
  • Lazáry Áron – State of the art in percutaneous vertebral augmentation: evidence in the debate
  • Jakab Gábor – Percutaneous Cement Discoplasty – PCD
  • Varga Péter Pál – Long term results with PMMA reconstruction
  • Császár Noémi – A pszichológus eredményes részvétele a gerincbetegek gyógyításában: mai helyzet
  • Fehér Katalin – Fizioterápiás protokoll gerincműtét után
  • Szövérfi Zsolt – A novel scoring system for Primary Spine Tumors