V. Magyar Biomechanikai Konferencia

Az Országos Gerincgyógyászati Központ és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Tartószerkezetek Mechanikája Tanszék közös kutatása, (Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok, OTKA K-75018) publikációs fázisába érkezett. Az V. Magyar Biomechanikai Konferencia keretében 4 nagysikerű előadásban mutattuk be elért eredményeinket.

Az előadások címe:

• Csontcement távtartóval stabilizált szegmentumok teherbírásvizsgálata nyomókísérlettel: Dr. Csákány Tibor, Dr. Kurutzné Kovács Márta, Dr. Varga Péter, Dr. Varga Péter Pál, Dr. Borbás Lajos
  • Hagyományos és ballonos eljárással cementezett csigolyák teherbírás-vizsgálata nyomókísérlettel: Dr. Jakab Gábor, Dr. Kurutzné Kovács Márta, Dr. Varga Péter, Dr. Borbás Lajos, Dr. Varga Péter Pál
  • A lumbális gerincfúziós műtéten átesett betegek prospektív biomechanikai vizsgálata: Dr. Bors István, Dr. Varga Péter Pál
  • A szomszédos szegmentum mozgásainak in vivo radiológiai elemzése fúziós és mozgásmegtartó műtétek után – 5 éves utánkövetés eredményei: Dr. Szöllősi Balázs, Dr. Klemencsics István, Dr. Varga Péter Pál

A BME mérnökei további kapcsolódó előadásokat mutattak be, így ez a blokk a konferencia egyik meghatározó altémája lett.