AOSpine szimpózium Budapesten

Gerincsebészet időskorú betegek esetén

Az AOSpine a gerincgyógyászok nemzetközi közössége, mely azzal a céllal alakult, hogy a gerincgyógyászatban elért legfrissebb tudományos eredményeket ismertessék és elősegítsék a gerincgyógyászat fejlődését világszerte.Egyre több 65 év feletti páciens számára szükséges gerincsebészeti operáció. Az idős betegek gerincgyógyászati ellátása az idősödő gerinc állapota és a betegek általános fizikai állapota miatt még dedikáltabb orvosi megközelítést igényel.

A konferencia kiemelt témája volt a 65 év feletti korosztály speciális rizikó faktorai és az esetleges komplikációk idős betegek gerincműtéte esetén. Az érdeklődők többek között előadásokat hallgathattak meg a gerincet érintő elsődleges és metasztatikus tumorok sebészetével kapcsolatban.

Peter Paul Varga
(Chairperson)