Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Tanácsadás webes felületen

Az AOSpine elnöke, professzor Luis Vialle lapunknak (Népszabadság - a szerk.) nyilatkozva aztmondta: eredményei alapján a budai gerincgyógyászati központ az egyik legjobb intézete a régiónak. Az AOSpine szervezete a gerincgyógyászatban "tudásbrókerként" működik világszerte. Ezért is fontos, hogy valamennyi jó gyakorlatot folytató intézet eredményei a szervezet tagjai között megoszthatóvá váljanak. A világszervezet vezetői képviselik a legmagasabb szintű orvosi gyakorlatot, ezt a kört már nehéz a szakmai kérdésekben megvezetni, az a gyakorlat, amit ők megfelelőnek minősítenek, az bizonyított, a beteg számára biztonságos eljárás és garantáltan átadható tudás. E testület tagja lesz mostantól a központ igazgatója, dr. Varga Péter Pál is.

A szervezetben a szakma legkiválóbbjai közvetlenül adják át a tudásukat a gyakorló orvosoknak. Például, ha a világ bármely pontján, talán éppen a győri gerincgyógyász elbizonytalanodik betege helyes kezelésében, a szervezet webes felületén kapcsolatba kerülhet a szakma legjobbjaival, kérdésére akár több százan, ezren is válaszolhatnak, oszthatják meg az adott problémával kapcsolatos tapasztalataikat.

A gyakorló orvos óriási mennyiségű információt kaphat a világból, amely megkönynyítheti a munkáját, pontosabbá teheti betege kezelését. Luis Vialle azt mondta: fórumaikon a legegyszerűbbtől a legbonyolultabb kérdésig szinte minden terítékre kerül: példaként említette, mekkora dilemmát okoz a daganatsebészeknek, hogy a műtét után mennyi idő múlva kezdhető meg a sugárterápiára? Az operáció miatt a bőr sokáig sérülékeny, a túl korai sugarazás árthat a sebgyógyulásnak, a túl késői a beteg életesélyeit rontja. Van olyan ország, ahol két hét, három vagy négy hét a gyakorlat.

De hogy valóban mennyi az optimális a bőr sérülékenysége szempontjából azt nem tudja a szakma, ezért most AOSpine referenciaintézeteiben kezelt betegekkel kapcsolatos tapasztalatok alapján próbálnak egységes ajánlást készíteni. Ha bizonyítható, hogy az operáció és a sugárterápia között négy hétnek kell eltelnie az optimális gyógyuláshoz, akkor a világon mindenütt ezt a gyakorlatot fogják majd alkalmazni a daganatsebészek.

Forrás: Népszabadság Online

Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!