Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Junior Prima Díj 2008. Magyar Tudomány Kategória

A Prima Primissima Alapítvány kezdeményezésére tavaly létrehozták a Junior Prima díjat, amely a tavalyi háromról kilenc kategóriára bővült. Valamennyi kategóriában a november 25-i gála előtt átadják a díjakat. A sort a "Magyar Tudomány" kategória ünnepi díjátadása nyitotta. Különlegessége, hogy az átadásra a közgazdaságtudomány egyik fellegvárának gálaestjén került sor.

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. a Budapesti Corvinus Egyetem "60 éves a Közgáz" Jubileumi Tudományos Eseménysorozatának keretében gálaestet szervezett a Junior Prima Díj "Magyar Tudomány" kategória idei nyerteseinek tiszteletére. Az immáron második alkalommal odaítélt díjakat Eric S. Maskin Nobel-díjas közgazdász és Dr. Erős János, a Bank vezérigazgatója adta át. A vezérigazgató kiemelte, a Magyar Fejlesztési Bank azért vállalt szerepet a Junior Prima Díj alapításában, mert szeretne hatékonyan részt venni az értékek megbecsülésében, a kutatás és a gyakorlat közötti kapcsolat kibővítésében, a magyar gazdaság felzárkózását meghatározó ismereti háttér javításában, a kiemelkedő tehetségek támogatásában. A Magyar Nemzeti Galériában megrendezett eseményen jelen voltak a hazai tudományos élet neves személyiségei, az Akadémia, a tudományegyetemek és kutatóintézetek kiválóságai.

A Junior Prima "Magyar Tudomány" kategória Díjat 2008-ban Dr. Bánóczi Zoltán szerves kémikus, Dr. Halász Júlia biológus, Dr. Katz Sándor fizikus, Kocsis Bence fizikus, Lajos Veronika etnográfus, Dr. Lazáry Áron kutató orvos, Ludányi Anikó biológus, Máthé András matematikus, Dr. Tapaszto Levente fizikus és Dr. Varga-Szemes Ákos orvos vehette át.

Az idén második alkalommal ítélték oda a Junior Prima "Magyar Tudomány" kategória díjait, amelynek gondozását 2007-ben a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. társalapítóként vállalta. Összesen hét tudományterület fiatal tudósai vehették át pénteken este a magas erkölcsi elismerést kifejező díjat és a vele járó pénzjutalmat. Az ünnepélyes díjátadásra a Magyar Nemzeti Galériában tartott gálaesten került sor, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem "60 éves a Közgáz" Jubileumi Tudományos Eseménysorozat keretében szerveztek. A hazai tudományos élet neves személyiségeinek, a tudományegyetemek és kutatóintézetek kiválóságainak jelenlétében a díjakat Eric S. Maskin Nobel-díjas közgazdász, valamint Dr. Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója adta át.

A Junior Prima Magyar Tudomány kategória díja a fiatal tudósok számára az eddig elért szakmai sikerek mellett talán az első nagyon komoly nyilvános társadalmi elismerést jelenti. Felkért ajánlóként ebben az évben az egyes tudományterületek szaktekintélyei, akadémikusok, professzorok összesen 23 fiatal elismerésére tettek javaslatot. Közülük választották ki azt a tíz tudós kutatót, akik fiatal életkoruk ellenére nemzetközi szinten is magasan jegyzett tudományos kutatási eredményekkel, publikációkkal büszkélkedhetnek. Az erős mezőnyben végül a publikációk, előadások, hivatkozások számán túl, a kutatott területen elért tudományos nóvumok alapján dőlt el a díjak sorsa. 

2008. október 3.

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató