Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Kézhigiénia

A kézhigiénia az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésének egyik legfontosabb eszköze. Intézetünk menedzsmentje elkötelezett a kézhigiénia fejlesztésében, az ahhoz szükséges megfelelő szintű feltételrendszerek biztosításában.

A WHO ajánlása szerinti kézhigiénés programok oktatásával, tájékoztatásával fejlesztjük a kézhigiénés módszerek megfelelő alkalmazását. Ez a komplex felvilágosító munka szintén hozzájárul a kórházi fertőzések visszaszorításához. A Budai Egészségközpont szakkórháza, az Országos Gerincgyógyászati Központ kiemelt prioritásként kezeli a kézhigiénés módszerek fejlesztését.

Az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések akár 50-70%-a megelőzhető. Az úgynevezett „infekciókontroll”, vagyis például a fertőtlenítés, a sterilizálás, a védőeszközök használata és természetesen az olyan egyszerű módszerek, mint a kézmosás, segíthetnek ebben. Az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések túlnyomó többsége közvetlen érintkezéssel terjed, azaz a beteget ellátó személyzet kezéről kerülhet át a kórokozó egyik betegről a másikra. Ezért az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésében a kézhigiéne az egyik legfontosabb elem.

Intézményünkben folyamatosan zajlik a kézhigiénés Compleans program

 • A kéz bőrének állapotfelmérése
 • Kézfertőtlenítő szerek fogyasztásának monitorozása, cseréje
 • Kézhigiénés oktatás
 • Kézhigiénés teszt kitöltése, értékelése
 • Kézfertőtlenítés hatékonyságának ellenőrzése, fluorescens ellenőrzés
 • Multirezisztens kórokozók monitorozása
 • Figyelemfelhívó plakátok kihelyezése

A világ megváltoztatásához csak öt lépésre van szükség!

Mikor szükséges kezet mosni?

 • A beteg érintése előtt
 • Aszeptikus beavatkozás előtt
 • Váladékkal történő érintkezés után
 • A beteg érintését követően 
 • A beteg környezetével történő érintkezést követően
Tájékoztatás

Tisztelt Betegeink!

A járványügyi helyzet aktuális alakulására való tekintettel az Országos Gerincgyógyászati Központ közfinanszírozott járóbeteg-ellátásában
2021. március 08-ától ÁTMENETILEG CSAK SÜRGŐSSÉGI indikációjú gerincgyógyászati ellátás nyújtására van lehetőség.

Ennek igénybevételéhez sürgősségi háziorvosi vagy szakorvosi beutaló és előzetes telefonos időpont egyeztetés szükséges a (+36) 1 887-7900 telefonszámon.


 Tisztelt Hozzátartozók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

Járóbeteg-ellátás esetén a hozzátartozók kizárólag akkor léphetnek be az Intézetbe, ha a páciens kiskorú vagy mozgásában korlátozott vagy egyéb okok miatt önállóan közlekedni, ügyintézni nem képes. Ebben az esetben is kizárólag EGY kísérő kaphat bebocsájtást.

Betegbiztonsági protokollunkat ITT olvashatják el.

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.


Megértésüket és türelmüket köszönjük!