Az Országos Gerincgyógyászati Központ hazánk egyetlen olyan közfinanszírozott kórháza, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének teljes spektrumát átfogja.

English

2014-07-29 - A csontritkulás korunk betegsége

Országos Gerincgyógyászati Központ
Tisztelt Páciensünk!

A nyári időszakban szerencsések vagyunk, hiszen körültekintő napozással megfelelő D-vitaminhoz jut a szervezetünk, amivel segíthetünk megőrizni csontjaink egészségét. Jelen levelünkben erről, valamint a csontritkulás kialakulásáról, illetve a hatékony vizsgálati módszerekről küldünk Önnek hasznos információkat.

Országos Gerincgyógyászati Központ
DEXA-vizsgálat a csontritkulás kimutatására
A DEXA-vizsgálat már akkor figyelmeztet a csontritkulás veszélyére, mielőtt az komoly panaszokat okozna, így a megfelelő orvosi kezelés időben, a súlyosabb problémák kialakulása előtt megkezdhető! A vizsgálat teljesen fájdalommentes, és mindössze 20 percet vesz igénybe.
További részletekTovábbi részletek
A csontritkulás korunk betegsége
A csontritkulást „néma járvány”-nak is nevezik, mert észrevétlenül alakul ki és már csak a csonttörés hívja fel a figyelmet a jelenlétére. A csontritkulás következtében kialakuló combnyak-, csukló- és csigolyatörések száma évről-évre jelentősen emelkedik, sőt a következő 30 évben várhatóan megkétszereződik.
További részletekTovábbi részletek
A D-vitamin hiánya is okozhat csontritkulást
Tudta, hogy a gerincbetegségek második leggyakoribb oka a csontritkulás? Az elégtelen kalcium- és D-vitamin-bevitel szintén forrása lehet a problémának, ezek az anyagok ugyanis rendkívül fontos szerepet játszanak a csontanyagcsere egyensúlyának fenntartásában.
További részletekTovábbi részletek

Bejelentkezés: (+36) 1 887-7900

Országos Gerincgyógyászati Központ 1126 Bp., Királyhágó u. 1-3.
Tel.: (+36) 1 887 7900
Email: info@ogk.hu
Web: www.ogk.hu
Budai Egészségközpont Kft. 1126 Budapest, Nagy Jenő u. 8. Web: www.bhc.hu Email: info@bhc.hu Tel.: (+36) 1 489 5200
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-72258/2014, Cégjegyzékszám: 01-09-692609, Adószám: 12560044-2-43
A jelen tájékoztató levelet azért kapta, mert az Ön e-mail címe szerepel a Budai Egészségközpont Kft. (Országos Gerincgyógyászati Központ a Budai Egészségközpont Szakkórháza működtetője) adatbázisában. Amennyiben levelünkkel zavartuk, illetve a továbbiakban nem kívánja megkapni a hírlevelet, kérjük, kattintson ide: hírlevél lemondása

Ez a levél egy automatikusan generált üzenet, kérjük, ne válaszoljon rá. További tájékoztatást a Országos Gerincgyógyászati Központtal kapcsolatosan weboldalunkon olvashat: ogk.hu